ISCOUTS Bevers

Kamperen (25-4-2020)

Deze week gaan we met de bevers kamperen. Niet op het clubhuis want dat mag niet maar in de eigen woonkamer of logeerkamer.
Hoe doe je dit? Als eerst maakt je een tent met alle spullen dat je thuis heb door bijvoorbeeld lakens over een tafel te leggen of door over vier stoelen een lakens te leggen. Daarna moet je natuurlijk je luch bed er onderleggen met een slaap zak. Verder heb je natuurlijk een zaklamp nodig (om ‘s nachts stiekem te lezen) een knuffel voor als het een beetje spannend wordt. Verder kan je het om je tent aankleden zoals je wil. Maar vraag het altijd even aan je ouders of alles mag. Maar niet vergeten stuur ook nog een foto van je tent zodat andere ook kunnen zien wat voor iets moois er gemaakt is.

Vogels spotten (11-4-2020)

Door al dat binnen zijn wil ook graag naar buiten. Wat is dat leuk om te doen dan goed om je heen te kijken om je allemaal vogels kan vinden. In je tuin of in de omgeving van je huis, dus ga er in je buurt lekker op uit. Je zal goed moeten zoek om sommige in het wild te kunnen zien maar het geeft niet als het niet luk. Het zou leuk zijn al je kan laten hoeveel je er gevonden hebt.

Versieren maar (11-4-2020)

Vandaag even een activiteit voor in de schaduw. Wat  kan je allemaal met WC papier.

Wat heb je nodig:

• Rollen WC papier
  • Je scouting das
  • Stift
  • Een mooie omgeving
  • Overige spullen
  • En veel creativiteit

Zoek bij de mooie omgeving een manier om met de WC papier koppel een gezicht of een pop te maken. Dit kan bijvoorbeeld op de WC. Maar ook onder een boom of op een stoel. we zijn benieuwd wat jullie er van kunnen maken. Vergeet niet er een mooie foto van te maken en deze naar de leiding te sturen.

Hier alvast wat voorbeelden:

Lekker actief (4-4-2020)

Voor vandaag hebben weer iets leuks bedacht. Een hinkelbaan voor gevorderden!
Wat heb je nodig:

• Plattegrond
  • Stoepkrijt

Daag je broer/zus of ouders uit voor deze spannende hinkelbaan. De bedoeling is om de baan volgens de plattegrond, af te leggen. Deze kun je tekenen met stoepkrijt buiten.

Mocht je niet helemaal zien hoe dit gedaan moet worden dan hebben andere het voor gedaan:

Maar heb je helemaal geen zin om het hinkelen dan je met met dit mooie weer ook binnen blijven en een propeller maken:

• Je neemt 3 stroken papier welk even lang en breed zijn.
  • Deze vouw je allemaal dubbel
  • Daarna schuif je 1ste strook over de 2de strook zodat deze gevangen is
  • De 3de strook schuif je over de eerste en dan door de 2de strook
  • Hierdoor zitten de drie stroken aan elkaar en staan ze mooi bol
  • Als je de propeller nu laat vallen dan gaat hij rond draaien

Mocht dit niet helemaal duidelijk zijn dan hebben andere het voor gedaan:

#ikscoutthuis

Knutselen in de Tuin (28-3-2020)

Zoals jullie weten kunnen bevers heel goed vouwen en zijn ze daar heel creatief mee. Nu hebben wij een leuke opdracht voor jullie die je thuis kunt doen. In en rond het huis vind je van allerlei materialen, daar kan je veel verschillende dingen mee. Nu zijn wij benieuwd naar hoe goed jullie kunnen bouwen met deze spullen. Dus bouw ze!

Hier zijn nog wat voorbeelden door de leiding gebouwd. Natuurlijk wel een foto maken van je kunstwerk/bouwsel, wij zijn ook benieuwd.

Bever Bingo (27-3-2020)

Het doel van de opdracht is zo veel mogelijk Bingo’s bij elkaar te verzamelen binnenshuis en deze dan het zelfde neer te leggen zoals hier onder:

Maak hier vervolgens een foto van en app of e-mail deze naar de leiding.

Hoeveel kan jij er maken?

De beverleiding:

WhatsApp:  06-28080601