Vrijwilligers

Onze groep draait op een actieve club vrijwilligers. De leiding organiseert opkomsten en kampen. Het bestuur zorgt dat de groep vlekkeloos draait.  Twee keer per jaar vragen wij ook alle ouders om te helpen met klussen/schoonmaken  samen met alle leiding. Wij zijn alle vrijwilligers daarvoor dankbaar!

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers!

Je komt in een team terecht die je alles leren over scouting . Daarnaast is er de ScoutsAcademy. In de regio volg je cursus modulen die voor jouw vrijwilligersfunctie interessant zijn.  Er zijn modulen voor leiding, bestuur en ondersteunende functies.

Scoutsleiding

Als scoutsleiding geef je leiding aan de leeftijdsgroep van 11 t/m 15 op zaterdagmiddag. Je organiseert uitdagende opkomsten voor deze scouts. Hiken, verschillende vuurtechnieken, het bekende spel Jachtseizoen of een creatieve knutsel, het kan allemaal. Na verloop van tijd zal jouw kwaliteit/input zichtbaar zijn in het programma!

We hebben 2 weekendkampen per jaar en een zomerkamp. Daarbij regelen we als leiding het terrein, het programma, een gave hike. Tijdens het kamp help je als leiding met de activiteiten begeleiden, geef je adviezen bij het koken. Je doet mee met klimmen, dagje zwemmen, vlot bouwen, pijl en boog schieten e.d. De kampvuren ‘s avonds ontbreken niet. Het is een actieve vakantie!

Interesse om scoutsleiding te worden? Check ook nog even de pagina van de scouts en neem contact op met Martin van Haeften. martin.van.haeften@scoutingmontgomery.nl of 06-36079093

Explorerbegeleiding

Komend seizoen (2018-2019) hebben we een groep van  +-10 Explorers. (15-18 jaar)

Daarvoor zoeken we uitbreiding. Het begeleiden van opkomsten houd in dat je mee denkt, vragen stelt en vooral actief mee doet met de activiteiten.  De explorers bereiden zelf de opkomsten voor. Een weekendkamp en  zomerkamp kan natuurlijk niet ontbreken in dit scouting avontuur.

Durf jij dit avontuur aan? Neem contact op met Mark Goossens. mark.goossens@scoutingmontgomery.nl of 06-55521537

Praktijkbegeleider

Montgomery zoekt iemand die in de coaching wereld zit. Iemand die graag onze leiding wilt opleiden. Je bent als Praktijkbegeleider de schakel tussen de regio die de ScoutAcademy organiseerd en de leiding die eventueel deze cursussen kan volgen. Jij begeleid de leiding door het proces. Geen kwestie van een lijstje afwerken maar inzoomen op de individu, wat kan iemand goed, waar heeft iemand ondersteuning nodig. Welke cursus past hierbij? Om je leiding die je kent beter te kennen, hopen we jou actief te betrekken bij de verenigingen en de gezamelijke ledenactiviteiten. Je wordt betrokken bij de groepsraden (6x per jaar), dit is op een avond en de groepsactiviteiten die we een aantal keer per jaar organiseren. Wij denken dat je daarnaast gemiddeld eens per maand een dagdeel op zaterdag besteed aan het echt 'begeleiden'.

Maar wat houd de ScoutAcademy nou precies in, en ik heb helemaal geen scoutingkennis? Het eerste, die wordt je uitgebreid bijgebracht in een training voor Praktijkbegeleiders en het laatste komt vanzelf. 😉 Gewoon mee pionieren en niet bang zijn om een kampvuur aan te steken. Geen vereiste. Wel leuk 🙂

Diana kan je veel meer vertellen. Je kunt contact opnemen met haar via diana.goossens@scoutingmontgomery.nl of 06-42998702