Welpen helpen kapitein Afhaak aan nieuwe boot

Kapitein Afhaak spoelde tijdens het zomerkamp met zijn bemanning aan in Zeist. Hun boot, de Vliegende Engelsman, was in de storm vergaan. Alleen de veroverde schat van Coolblue was gered.

Tijdens het feest bleek dat de schat van Coolblue zorgde voor  blauwe handen. Het was duidelijk; deze vervloekte schat moest terug naar de oorspronkelijke vindplaats. Kapitein Afhaak en zijn bemanning hadden echter geen boot meer.

De welpen vonden gelukkig tijdens de hike een tweede schat. Echter, de piraten van de VOC , de Vervelende Ongemanierde Ceelieden, ontvoerden alle knuffels. Deze konden alleen bevrijd worden door het losgeld, de tweede schat, over te dragen.

Kapitein Afhaak zat nu weer zonder geld. Met flessenpost werd hulp ingeroepen van Davey en Jones van de Firma Shiprekt. Het was duidelijk dat zij met flessen goed raad wisten. Zij bouwden een vlot dat meteen naar de diepte ging.

De enige oplossing was de welpen geld te laten verdienen met Legaal-Illegaal, zodat een boot gekocht kon worden bij Pirate Ebay. Daarmee kon de bemanning, Jassie Kompassie, Sarah Swiffer, Bootstrap Bill en Iglo Oetker, de schat van Coolblue terug  naar het eiland brengen. De vloek was opgeheven.

De welpen werden door Kapitein Afhaak voor hun inzet beloond met een trofee.

Kapitein Afhaak vaart weer over de zeven zeeën, op zoek naar avontuur.

bekijk het album