Eerste fysieke opkomsten

Zaterdag 13 februari hebben we weer de eerst fysieke opkomst gehad in 2021, dit was een hele koude opkomst in de sneeuw. We zijn toen begonnen met een smokkelspel. Daarbij moeten er blauwe doppen van de ene kant van het speelveld naar de andere kant worden gebracht. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar in het midden staat de douane om alle blauwe doppen tegen te houden. Dus de kinderen moesten heel snel zijn.

Daarna zijn we gaan spoor zoeken in het bos om te kijken welke dieren er allemaal in de sneeuw hebben gelopen. Dat waren er heel erg veel. Zo hebben we sporen gevonden van vogels en honden. Maar ook van een eekhoorn welke op zoek was geweest naar eten. Aan het einde van alle sporen hebben we ook de ijspegels gevonden welke aan de achter kant van het clubhuis hingen.

Daarna hebben we thee of limo gedronken om weer een beetje warm te worden. Verder hebben als laatste iemand is hem niemand is hem gedaan.

Op zaterdag 20 februari was het wel 25 graden warmer dan de opkomst er voor. Daarbij zijn we levend kwart gaan spelen. Dat speel je door vier groepen te maken met elk allemaal verschillende de spullen, zoals een pion, blauw dop, roeispaan, enz. Maar van al deze voorwerpen waren er 4 in het spel en dan is het de kunst 4 dezelfde voorwerpen te verzamelen. Dit kan je doen door dat je voorwerpen los in het bos vind maar ook door deze te stelen van een andere groep. Dat stelen kan niet zomaar want als je eenmaal iets vast had kan je getikt worden en moest je het voorwerp weer terug leggen.

Daarna hebben we alle spullen in 1 grote cirkel neer gelegd en moest de leiding deze spullen verdedigen. Maar de bevers waren de leiding veel te snel af en konden de spullen heel snel bemachtigen. Daarna hebben 5 bevers het ook nog geprobeerd en die deden het veel beter dan de leiding.

Als afsluiter hebben de kinderen ook nog door het bos gestruind om een hut te maken of te kijken naar alle bomen welke waren omgezaagd. Dit laatste was nodig omdat een heel aantal bos niet meer in goede conditie was.