Beverdag 2020 (op reis naar Amerika)

Na het openen stapt Sterre Stroom de kring in ze verteld dat ze naar Amerika wil. Maar ja ze weet er eigenlijk niet zoveel van dus vraagt ze de bevers om hulp. Maar die weten ook nog niet alles. Dus hebben de bevers een spel gedaan om iets meer te leren over Amerika en dat hebben ze aan Sterre Stroom verteld. Daarna had Sterre een boot nodig om naar de overkant te gaan. Ze vroeg aan de piraat of hij een boot had maar die was hij kwijt geraakt. Dus ze moesten een nieuwe boot maken. Hiervoor moesten de bevers levend kwartet spelen om de spullen van de boot te verzamelen.

Daarna moest er water worden verzameld voor de reis. Dit werd gedaan onder leiding van de piraat en Sterre ging ondertussen aan de boot werken. Nadat er genoeg water was moest er ook voldoende eten mee. Er moest natuurlijk wel uitgezocht worden wat er nu lekker of vies was. Nadat het eten was ingeladen gingen we varen naar Amerika. Onderweg werd er een spannend verhaal voorgelezen. In Amerika aangekomen kwamen we een Indiaan tegen, hij vroeg ons te helpen om meer tipis te maken. De bevers moesten handel gaan drijven met de lokale bewoners en de piraat. Alleen was die het halverwege het handelen zat en ging op rooftocht om munten van de bevers te stelen. Gelukkig waren de meeste bevers de rover te slim af.

Daarna na ging Sterre en de Indiaan naar de stal voor de paarden. Due de bevers daar zelf konden betuigen. Als laatste kwamen we ook een cowboy tegen die ons kaarsen uit leerde schieten. Nu Sterre een groot stuk van Amerika had gezien ging ze weer terug naar Hotsitonia, daarna wenste ons allemaal veel geluk in de zomervakantie en in het nieuwe schooljaar.