Zomerkamp welpen 2020, ridders in rep & roer.

Tijdens de eerste week van de zomervakantie was er een legendarisch riddertoernooi in het land van Kampelot. Alle welpen deden mee met het toernooi en de beste ridder of ridderin kreeg de heilige graal. Voordat de welpen mee mochten doen moesten zij wel eerst hun ridder-pas krijgen.

De welpen oefenden met boogschieten, ringsteken, zwaardvechten, pijl en boog schieten en nog veel meer. De welpen hielpen ridder Roderick van de 17e dynastie bij het vinden van de heilige graal. Maar toen bleek dat de heilige graal vervloekt was. Ieder die de heilige graal aanraakte moest in de avond vies eten opeten. Gelukkig was Magiƫr Marlijn er met zijn wijsheid uit het Wikipedia-boekje. De vloek zou opgeheven worden als de draak verslagen werd. Na een zware tocht waarbij we zochten naar draken-schubben kwamen de welpen de draak tegen. Met het zwaard Excalibur wist ridder Roderick de draak te verslaan en de vloek was opgeheven.

Nu kon de heilige graal weer een echte hoofdprijs zijn voor het toernooi. Alle welpen hadden hun ridder-pas verdiend. Joker Jasper ridderde de welpen. Het toernooi kon beginnen! Het was een spannende wedstrijd en een mooi toernooi.  Na veel zweten en vechten was er een uiteindelijke winnaar. De welpen lieten zien waardige ridders te zijn en mogen in het volgende toernooi zeker weer meedoen. Het was een geweldige strijd om de heilige graal.

Voor alle foto’s van het kamp, klik je hier!